הפרעות קשב
האיבחון:
הטיפול היעיל ביותר בילד הינו רב תחומי. טיפול אינטגרטיבי הכולל: טיפול תרופתי. על פי רוב מתן התרופה מורידה את רמת הפעילות, מגבירה את היכולת לשלוט בדחפים ולדחות סיפוקים ומעלה את רמת הקשב. תרופה ממריצה בהשגחת רופא נוירולוג או פסיכיאטר ילדים.
טיפול זה בשילוב עם מתן כלים למערכת כולה מצליחים להעלות את רמת התיפקוד של מרבית הילדים עם ADHD לרמה השווה לבני גילם.
ילדים הלוקים בהפרעות קשב והתנהגות, תסמונת המוכרת גם בשם ADHD, ADD סובלים מקשיים חמורים בתחום הקשב והרכוז, הם אימפולסיבים, השיפוט החברתי שלהם לקוי ומתקשים בויסות רמת הפעילות.
בעיות אלה בד"כ מוליכות להפרעות התנהגות וקשיי תיפקוד בחיי היום יום.
תכונות מאפיינות ילדים עם הפרעות קשב והתנהגות הן:
השגים אקדמיים נמוכים מן המצופה עפ"י היכולת הקוגניטיבית. הפרעות במערכת היחסים של הילד עם ההורים, אחים וחברים. בעיות משמעת, אלימות כלפי חברים. לפעמים, שקרים וגנבות. ליקויי למידה בתחומי הקריאה, הכתיבה ו/או החשבון.
הדרכה להורים ולמחנכים, בשיטות התנהגותיות לעיצוב וניהול התנהגות.
טיפול רגשי/התנהגותי לילד לפיתוח מודעות עצמית ולימוד דרכי התמודדות יעילות. השמוש בטכניקות של התראפיה בהבעה באמצעות האומנויות (דרמה, אומנות פלסטית, תנועה ומוסיקה), בשילוב טכניקות קוגניטיביות (CBT) במסגרת פרטנית או קבוצתית נמצא יעיל ביותר.
תסמונת הפרעות קשב והתנהגות נפוצה מאוד בימינו. בין % 5 ל10% מכלל הילדים לוקה התסמונת בדרגות חומרה שונות. כ- % 85 מילדים אלה סובלים מהיפראקטיביות .
בין 70-80% מהילדים הלוקים בתסמונת מגיבים טוב לטיפול תרופתי,וליצירת סביבה מובנת וצפויה , מקבלת ותומכת .
חלק מתסמינים אלה חולפים עם הגיל אך הקושי בוויסות ובאירגון תהליכי קשב נמשך לתוך הבגרות.